Kinderboeken

De kinderboekenserie van ‘Lola ’t vettig verkske’, kinderboeken geheel geschreven in het Venlose dialect, komt voort uit een samenwerking tussen schrijfster Marjo Alberts en Terhaag VOF. Dit is voor kinderen natuurlijk een geweldige kennismaking met het Venlose dialect. Bovendien zijn veel woorden in het Venloos veel leuker en spannender! Behalve de schitterende tekeningen en de grappige verhalen willen wij ook het Venlose dialect waarborgen. De kinderboeken zijn o.a. verkrijgbaar bij de winkels: Boekhandel Koops, ’t Holtschöpke en Benders Lectuurshop in Venlo.

Lola ’t vettig verkske persbericht:

Venlo is weer een kinderboek en een leuk karakter rijker. Schrijfster en ontwerpster Marjo Alberts heeft een kinderboek geschreven over de avonturen van het varkentje Lola uit Venlo. Het verhaal is geheel geschreven in het Venlose dialect volgens de richtlijnen van Stichting Veldeke Krink Venlo. De avonturen spelen zich ook af in Venlo. Zo woont het vriendinnetje Mia van Lola op de Straelseweg en paraderen ze over de Vleesstraat. Het verhaal gaat over een Venloos varkentje dat nooit meer vies wil worden, ofwel “ein Venloos verkske det noeëits mier vettig wil waere”.

Nieuw Venloos kinderboek: ‘Kwante spraekwäörd en gezegdes oet Venlo’. Leuke Venlose spreuken & gezegdes en nog leukere illustraties vaak letterlijk uitgebeeld.

Promotie_voorkant_Kwante-spreuken

TE KOOP BIJ:

Onze kinderboeken zijn verkrijgbaar bij ’t Holtschöpke, Lectuurshop Benders, Koops Boeken en Kinderboerderij Hagerhof.